5 råd til at få et godt portrætbillede

Vi kender det alle sammen. Det kan være enormt svært at få taget præcis det billede, som man virkelig ønsker og i sidste ende kan være tilfreds med. Uanset om det er et familiebillede, et professionelt billede eller et billede af din hund, så er der mange aspekter, der skal tages hensyn til.

Derfor er der nedenfor samlet 5 af de vigtigste ting du skal huske, når du skal have taget et billede.

Hvem er du?

Find ud af hvordan du ønsker at fremstå på billedet, så det fanger din personlighed. For at få et succesfuldt billede, er det vigtigt, at du bliver fremstillet som den person, du er. Så slap af når billedet skal tages og prøv at grine/smile oprigtigt, få evt. personen der tager billedet til at sige noget sjovt.

Sørg for at finde den rette location

Elsker du naturen? Jamen så er en god location eventuelt i skoven eller på en stor åben mark. Du skal i den forbindelse også overveje, hvilket signal du ønsker at sende med dit billede og vælge location ud fra dette.

Lys og farver

Selv om meget kan laves på en computer, så kan man ikke skabe det smukke element som naturligt lys har. Samtidig skal du overveje om farverne på billedet har betydning for det udtryk, du ønsker i dit billede. Skal billedet være i sort/hvid eller ønsker du sprælske farver?

Påklædning
Du vil helt sikkert klæde dig forskelligt alt efter om du skal til en jobsamtale eller om det er en søndag på sofaen. Så du bør tænke over, hvad dit tøj signalerer.

Ejskjær Fotografi - Professionel fotograf med eget studie
Ønsker du et billede taget af en professionel fotograf, så står jeg klar med mit kamera i mit studie i Silkeborg. Jeg har mere end 20 års erfaring som fotograf og sætter en stor ære i, at virkeliggøre dine ønsker i et godt fotografi.